vineri, 6 ianuarie 2012

Baga la cap, de la profesionisti:
Dupa ce ai beut ca porcul, baga o sticla mare de apa inainte de culcare. Cat mai mare. Mahmureala apare din doua motive: lipsa apei pe care o pierde corpul in procesul de sintetizare a alcoolului, si lipsa mineralelor – din acelasi motiv.
Dimineata: te scoli, tusti supt dush. Duş lung si cat mai fierbinte si te sapunesti cat poti de mult: apa fierbinte deschide porii si elimini o parte din alcoolul care se plimba prin sangele tau ca pe hipodrom. Te speli temeinic pe dinti.
Mic dejun: cat mai consistent. Papara cu slana sau sunca (English breakfast) e cel mai indicat, cu legume cat mai multe. Banana dupa aia: are potasiu si alte chestii de pe tabela lu Medvedev ala, zis si Mendeleev. Alte fructe sunt binevenite. Ciocolata: iti da energie si te indeparteaza de pat. Nici o cafea nu e rea, sincer sa fiu.
Iaurt: accelereaza digestia, trimiti rapid ce aburi de alcool mai ai direct in kk.
Hidrateaza-te constant. Unii zic ca nu e bine, ca aburii de alcool din faldurile stomacului fac fââââs fâs si mai tragi o betie dimineata, ca ti se evapora in burta si mucoasa stomacului absoarbe tot. La mine are efetc; dar bei apa numai la o ora-doua dupa ce ai halit micul dejun.
Ar fi bine sa nu fumezi in primele ore ale diminetii, asta daca bei tiutiun.
Fa plimbare pana la serviciu: pui sangele in miscare, mai elimini una alta, te mai distrezi de troleele care ti se par ca zboara.
Cam atat. Moarea de varza, zama de castraveti etc – daca sunt sarate, iti provoaca si mai mare sete – asta in conditiile in care oricum te trezesti dimineata cu gura uscata.
Spusele cu “mai baga o bere pe burta goala, cui pe cui se scoate!” sunt legende rurale. O sa redevii suficient de bat cat sa porti cu tine betia toata ziua, pana seara. Plus ca o sa si puti toata ziua ca un nesimptit.
Capiche? Si nu mai bea ca porcu, fa ceva cu viata aia a ta, Maka!
(de la groparu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu