Înainte de a vorbi despre suporturi din lemn pentru pahare și opțiunile pe această temă e musai și neapărat să înțelegem domeniul sticlăriei despre care povestim. Stemware definește în limba engleză sticlăria tip pahar cu picior, obligatoriu cu picior, în care Bacchus servește licori pentru neuroni pe cale de a-și pierde rațiunea. Există o diferență fantastică între bețivi și consumatori de finețuri distilate sau fermentate natural. Dacă scopul consumului de băuturi alcoolice de orice fel este amorțirea simțurilor și căderea în uitare atunci nu citiți unde trebuie. Glassware sau Drinkware sunt alte segmente, pagini din aceeași carte.

Pahare – tipuri și dimensiuni

Cutumele utilizării paharelor cu picior pornesc de la presupunerea, neconfirmata de marea masă a consumatorilor, dar susținută sus și tare de cei pricepuți, cum că temperatura corpului, nu este voie să se transfere prin degete și prin sticla paharului către licoare. Carevasăzică, piciorul unui pahar este mai mult decât suportul grațios al cupei, este protectorul licorii ce odihnește înăuntru. Forma cupei paharului este al doilea motiv pentru care diferitele licoruri s-ar simți diferit în contact cu papilele gustative.
Un experiment la care am asistat uimit și l-am încercat și singur este cel la care daca nasul nu participă la degustare, percepția este incompletă sau nu există. Țineți-vă de nas, rugați pe cineva în altă încăpere să taie o ceapă și mergeți să gustați o felie fără ca nasul să primească nici un fel de stimul. Eu am încercat, este absolut surprinzător ceea ce gura percepe, fără aportul nasului.
Ca urmare, vinurile albe sau cele roșii, băuturile digestive, șampania sau spumantele au fiecare alocat un pahar, cu o formă distinctă, aparte, recunoscută și întrebuințată de cei care cunosc delicatețurile acestei îndeletniciri. Problema mea este că un beneficiar al mobilierului nostru mi-a cerut să-i echipez dulapurile care încadrează un frigider de vinuri cu suporturi din lemn pentru pahare din sticlă. Spațiul disponibil mă limitează la 3 rânduri de suporturi din lemn. Dar … stai așa! A durat ceva timp să aflu cât de mare sau de mic trebuie să fie spațiul pentru piciorul paharului, și asta s-a tradus în documentat online preț de câteva ceasuri bune, studiat paharele din dulapul cu vinuri, proprietate personală și evaluat suporturi de pahare din metal disponibile în comerț.
Dacă vă pasionează subiectul vă recomand unul dintre cele mai bune articole – Winefolly.com

Suporturi din metal

Am rămas uimit să văd că dimensiunile detaliate nu sunt prezente la cele mai multe oferte online ci doar cele de gabarit. Apoi materialul din care sunt făcute și formele adoptate ca soluții tehnice nu îmi permiteau să folosesc adâncimea generoasă a dulapului meu, de cca 70 de cm. Ca urmare am ajuns să iau în considerare suporturi din lemn ca fiind o opțiune personalizată, mult mai ușor de construit și adaptat nevoilor mele.
suporturi din lemn
schita
Spațiul interior pentru diametru tălpii de pahar cu picior l-am dimensionat la 9 cm, distanța dintre elemente la 3 cm și înălțimea conului aplatizat al tălpii paharului la maxim 3 cm. Aceste dimensiuni par a fi suficient de încăpătoare pentru toate tipurile de pahare pe care le-am întâlnit. Studiind problema am dedus că nu m-aș mai apropia de cele metalice din considerentul faptului ca nu am încredere în stabilitatea lor. Recent am primit un set de pahare de cristal de Bohemia și mă gândesc că n-aș sta liniștit știindu-le agățate pe un suport metalic prins într-o singură extremitate.

Suporturi din lemn pentru pahare

Eleganța unor suporturi din lemn este incontestabilă, se pot aplica finisaje aparte, distincte sau în ton cu mobilierul de care sunt atașate.
Ideea acestui articol a apărut pentru a simplifica si altora munca de documentare pentru dimensionarea unor astfel de suporturi din lemn, să nu mai piardă vremea convertind din inchi în centimetri.
Sper sa va fie de folos informațiile din imagini și text.
Cu drag și Noroc bun!